web analytics

DIY: ZELF ZEEP MAKEN (HOT PROCESS)

Altijd al eens zelf natuurlijke zeep willen maken, maar geen idee waar te beginnen? Vandaag een filmpje, zodat je het hele proces met eigen ogen kunt zien!

zelf zeep maken diy soap making

Linkje: http://youtu.be/7PhyjAYlFfM

Ik schreef al eens eerder over hoe je zelf zeep kunt maken. Bekijk zeker dit artikel voor de uitgebreide beschrijving. Dit artikel is dat weer interessant als je zeep op de Hot Process manier wil maken.

Wat denk jij, leuke kerstcadeautjes toch?

Gerelateerde Artikelen

diy face serum_4

DIY: FACE SERUM

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

14 reacties op “DIY: ZELF ZEEP MAKEN (HOT PROCESS)”

 1. Leuk artikel!
  Ik lees op diverse plekken dat je niet zomaar kraantjeswater mag gaan gebruiken want die bederft snel en zorgt ervoor dat je product ook snel bederft door vele bacterien en schimmels… Is dit ook zo bij DIY zeep? Moet ja dan steeds gedestileerd water gebruiken? Bedankt!

   1. Ja, daar ging ik nog iets over zeggen in het filmpje, maar dan duurde het plots een half uur langer ;) Palmolie is erg omstreden en ik koop dan ook niet (meer) de goedkope variant. Ik koop palmolie waarvan ik weet dat hij op een duurzame manier geproduceerd werd, maar alsnog is het een ingrediënt dat erg omstreden is.

  1. NaOH is een bijtende stof. Als je het mengt met water krijg je een sterke base. Als dat op je huid komt, kan je brandwonden krijgen. Ook de zeep-voordat-hij-zeep-is, kan dat effect nog hebben. Even mee opletten dus! Na het verzepingsproces is het gewoon zeep, dus dan hoef je je zeker geen zorgen meer te maken :)

 2. Ik heb al een mixer aangeschaft om zeep te maken, maar ik heb het nog niet geprobeerd, die NaOH kan je tong tong zeker niet verbranden als je proeft (als de zeep in de over heeft gezeten)?

  1. De zeep is nooit meer dan 90 graden als het goed is :) maar je laat het stukje dat je gaat proeven best even afkoelen voor je het tegen je tong houdt (niet opeten!), dat gaat best snel :) Succes!

Geef een reactie

CommentLuv badge