web analytics

DIY: TUB TEA

De reden waarom ik mijn blog ooit startte, is om jullie te tonen hoe gemakkelijk het is om zelf natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Inmiddels staan er al meer dan 70 DIY’s online en vind je hier een hele hoop inspiratie (of ja, dat is toch de bedoeling)! Vandaag gooi ik er (na een veel te lange tijd) nog eens eentje bij: DIY Tub Tea!

diy tub tea bath salts

Benodigdheden:

  • Grof zeezout
  • Epsom zout (bitterzout)
  • Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld lavendel, goudsbloem, thee of kamille)
  • Kleipoeder/havermout/poedermelk (wat je maar wil!)
  • Eventueel: geurolie
  • Een mengkom
  • Organza zakjes

diy tub tea

Badzout is heerlijk en ook allerlei extra toevoegingen kunnen een echte weldaad zijn voor je huid. Maar badderen in water vol ronddrijvende bloemblaadjes is niet zo romantisch als het misschien klinkt! Insert: Tub Tea. Alle heerlijke ingrediënten voor een lekker bad, zonder de vervelende korreltjes onder je blote kont.

diy tub tea

De werkwijze is heel erg eenvoudig: vul een organzazakje met alles wat je heerlijk vindt, knoop het toe en hang het in je badwater. Zelf hou ik heel erg van zeezout en epsom zout. Wat groene thee er bij en hup, je bent klaar! Ook lavendel is lekker ontspannend en klei zorgt voor een goede reiniging.

diy tub tea

Het zout lost langzaam op en de andere ingrediënten geven hun geur en werking af aan het water zonder dat je hele bad vol zit. Na gebruik spoel je het organza zakje uit en kan je het gewoon opnieuw gebruiken. Handig én duurzaam.

diy tub tea

Met de winter in aantocht ga ik deze ‘thee’zakjes vaak gebruiken. Lekker ontspannend en helemaal natuurlijk. Hou jij ook zo van een warm bad na een lange dag?

Gerelateerde Artikelen

diy buffy (1)

DIY: SCRUB BAR

20120221_7862

DIY: SOAP MAKING

20120224_7904

DIY: LAVENDER BALM

10 reacties op “DIY: TUB TEA”

Geef een reactie

CommentLuv badge