web analytics

ALL ABOUT SWEET ALMOND OIL

Amandelolie (Prunus dulcis) is een lichte olie die snel intrekt en uitermate goed geschikt is voor een droge, verouderde of gevoelige huid. Deze olie is rijk aan verzadigde vetzuren en bevat vitamine A, B en E. Amandelolie houdt de vochtigheid van de huid in balans en vermindert irritaties. Er wordt ook beweerd dat deze olie vroegtijdige huidveroudering kan tegengaan.

Zoete amandelolie wordt gewonnen uit de persing van zoete amandelen en wordt vaak gebruikt in cosmetica. Daarnaast bestaat er ook bittere amandelolie, deze is niet erg geschikt voor consumptie, aangezien ze de giftige stof blauwzuurglycoside amygdaline bevat. Zo’n 80 procent van de amandelen komt uit Californië, ook Spanje produceert een grote hoeveelheid amandelen. 

Omdat amandelolie geschikt is voor elk huidtype, kan iedereen deze olie gebruiken als cleanser, lotion of haarmasker. En aangezien de olie snel intrekt, is ze ook ideaal als massageolie. Wie al gehoord heeft over ‘the oil cleansing method’, deze olie is daar ook erg geschikt voor! Tenzij je een notenallergie hebt natuurlijk.
 Amandelolie kan je in elke supermarkt kopen en kost zo’n 2 à 3 euro voor 100 ml. 

Gerelateerde Artikelen

Cacao-pod-k4636-14

ALL ABOUT CACAO BUTTER

all about wheat germ oil

ALL ABOUT WHEAT GERM OIL

palmolie palm oil all about

ALL ABOUT PALM OIL

Één reactie op “ALL ABOUT SWEET ALMOND OIL”

  1. ik ben gek op amandelolie! gebruik het om mijn makeup mee te verwijderen en een keer in de week gebruik ik het als een soort maskertje. ook gebruik is soms een beetje om mijn vriend mee te masseren, voelt niet te vettig.

Geef een reactie

CommentLuv badge